کنفرانس امسال گوگل در سال ۲۰۱۸:
کنفرانس امسال گوگل ۲۰۱۸
شرکت گوگل هرسال با برگزاری کنفرانس گوگل I/O، از جدیدترین و بروزترین تکنولوژی ها و پیشرفت های خود پرده گشایی میکند. هرچند مخاطب اصلی این کنفرانس اکثرا توسعه دهندگان هستند، اما گوگل همواره خبرهای متعددی را در مورد برنامه های آیندهی این شرکت اعلام میکند. کنفرانس امسال گوگل I/O 2018 امسال از تاریخ ۸ مه (۱۸ اردیبهشت) شروع میشود و در تاریخ ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) به پایان میرسد. مانند کنفرانسها و رونماییهای دیگر، دربارهی موارد مورد انتظار این کنفرانس نمی توان با قطعیت صحبت کرد، اما با توجه به گزارشها و خبرهای متعدد، میتوانیم احتمالات زیادی را مطرح کنیم. در ادامه، نگاهی به خبرهای مورد انتظار کنفرانس گوگل I/O 2018 میاندازیم.
نسخهی جدید پیشنمایش اندروید P
از آنجایی که شرکت گوگل هرسال نسخه ی جدید پیش نمایش اندروید را در کنفرانس گوگل I/O عرضه میکند و طبق برنامه های این شرکت در ماه مه میتوانیم انتظار عرضه ی این نسخه را داشته باشیم، پس به احتمال خیلی زیاد شاهد عرضه ی نسخه ی جدید پیش نمایش اندروید P خواهیم بود. البته اگر انتظار دارید که در کنفرانس گوگل I/O 2018 نام این اندروید اعلام شود، باید بگوییم که احتمال وقوع این موضوع نزدیک به صفر است.
معرفی متریال دیزاین نوین
در اولین نسخه ی پیشنمایش اندروید P که چند ماه پیش عرضه شد، شاهد تغییر و تحولات زیادی در رابط کاربری بودیم. همچنین در طی چند ماه گذشته، رابط کاربری تعداد زیادی از محصولات و سرویسهای گوگل، مانند کروم، جیمیل و دیگر محصولات این شرکت، دست خوش تغییرات زیادی شدهاند. بنا به برخی از اخبار، به نظر میرسد گوگل تغییر و تحولات بسیار و گستردهای را در اصول طراحی «متریال دیزاین» اعمال کرده و این تغییرات رابط کاربری سرویس ها و برنامه ها هم در راستای همین موضوع است. در مورد نام این اصول طراحی جدید خبر چندانی نداریم اما به احتمال زیاد در کنفرانس گوگل I/O 2018 اطلاعات زیادی را در مورد ویژگی های نسخه ی جدید متریال دیزاین منتشر خواهد شد.
پشتیبانی از فرمانهای حرکتی (Gestures)
اندروید در طی این سالها در موارد مختلف از iOS شرکت Apple الگوبرداری کرده است. در نسخهی پیشنمایش اندروید P ملاحظه کردید که گوگل تصمیم به پشتیبانی از بریدگی نمایشگر گرفته و حالا به نظر میرسد که در این نسخه از اندروید، شاهد پشتیبانی از فرمان های حرکتی هم خواهیم بود. گوگل چندی پیش تصادفا عکسی را منتشر کرد که در آن یک نوار ناوبری جدید به تصویر کشیده بود. گویا گوگل میخواهد فرمان های حرکتی را در اندروید P تعبیه کند. اما شاید این قابلیت ها تا زمان عرضه ی نسخهی دوم پیش نمایش اندروید P برای استفاده و بهره بری آماده نشوند.
بخش Slices در گوگل اسیستنت
نسخه ی پیش نمایش اندروید P حاوی یک API تحت عنوان Slices است. در مورد عملکرد این API نمیتوان با اطمینان صحبت کرد اما با توجه به بررسی یکی از کارشناسان، به نظر میرسد این API به توسعه دهندگان اجازه میدهد که اپلیکیشن های خود را با گوگل اسیستنت یکپارچه کنند. این یعنی اگر کسی از گوگل اسیستنت در مورد یک فیلم در حال اکران سوال بپرسد، گوگل اسیستنت بدون اینکه از محیط خود خارج میشود، میتواند برای کاربر بلیط رزرو کند. از آنجایی که موفقیت این قابلیت بستگی به همکاری توسعه دهندگان دارد، احتمالا در کنفرانس گوگل I/O 2018 اطلاعات بیشتری در مورد این مشخصه اعلام میشود.
پلتفرم Flutter و سیستمعامل Fuchsia
گوگل در چند سال گذشته در حال توسعه ی یک پلتفرم چند منظوره به نام Flutter بوده است. این پلتفرم به توسعه دهندگان اجازه میدهد که یک اپلیکیشن را برای دو سیستمعامل اندروید و iOS توسعه دهند. همچنین این پلتفرم از فریم ورک های رابط کاربری مختص اندروید و iOS هم بهره میبرد تا این اپلیکیشن ها در این دو سیستمعامل ظاهر یکسانی نداشته باشند. اولین نسخهی آزمایشی SDK پلتفرم Flutter در ماه فوریه عرضه میشود. در کنفرانس گوگل I/O، این شرکت در ۶ جلسه ی مختلف به ارائه ی توضیحات مربوط به این پلتفرم خواهد پرداخت.
در همین زمینه باید به سیستم عامل جدید Fuchsia هم اشاره کنیم که شرکت گوگل در حال توسعه ی آن برای گوشی ها و کامپیوترها است. برخلاف اندروید، این سیستم عامل بر پایه ی لینوکس نیست و مبنای آن یک «کرنل» ساخت گوگل به نام Zircon است. این سیستمعامل که دو سال از توسعهی آن میگذرد، در حال حاضر مناسب استفاده ی تجاری نیست و احتمالا آمادگی کامل آن حداقل تا سال ۲۰۲۰ به طول میانجامد.
نسخهی رسمی Android Things
روز به روز به اهمیت «اینترنت اشیاء» (Internet of Things) افزوده میشود و شرکت گوگل هم نمیخواهد از این روند رو به پیشرفت عقب بماند. اولین نسخه ی پیش نمایش سیستم عامل Android Things در سال ۲۰۱۶ عرضه شد و در حال حاضر هشتمین نسخه ی پیش نمایش آن در دسترس توسعه دهندگان قرار دارد. احتمالا در کنفرانس گوگل I/O 2018 شاهد ارائه ی اولین نسخه ی رسمی این سیستم عامل خواهیم بود. سیستم عاملی که بنا به گفته ی گوگل، بر پایهی اندروید اوریو توسعه یافته و سازندگان گجت ها برای استفاده از آن، حق دست کاری در آن ندارند تا گوگل بتواند به راحتی به روزرسانی های امنیتی را برای گجت های مبتنی بر آن ارسال کند.
دیگر خبرهای احتمالی کنفرانس امسال گوگل I/O 2018
اندروید مختص اتومبیل: بر اساس نام یکی از جلسات کنفرانس امسال گوگل I/O، میتوانیم انتظار دریافت اطلاعات بیشتر در مورد Android Automotive را داشته باشیم. این نسخه از اندروید مختص اتومبیل ها است و به سازندگان اتومبیل ها اجازه میدهد که اندروید را با نرم افزار داخلی اتومبیل های خود یکپارچه کنند. البته در کنفرانس I/O سال گذشته هم شرکت گوگل در مورد این نسخه از اندروید توضیحاتی را مطرح کرد، اما شاید در کنفرانس امسال تاریخ عرضه ی رسمی این اندروید اعلام شود.
گوگل فتوز: یکی دیگر از جلسات گوگل I/O امسال در مورد ویژگی های جدید گوگل فوتوز است. در کنفرانس سال گذشته، گوگل به تعبیه ی قابلیت حذف اشیاء در گوگل فوتوز اشاره کرد که هیچوقت عرضه نشد. شاید امسال این قابلیت یا دیگر قابلیت های جدید گوگل فوتوز معرفی و عرضه شوند.
موارد نه چندان مورد انتظار
شرکت گوگل پروژه های مختلفی را در دست دارد که احتمالا خبری در مورد آن ها در گوگل I/O امسال اعلام نمیشود. در ادامه به تعدادی از این پروژهها اشاره میکنیم.
نمایشگرهای هوشمند: در CES 2018، گوگل نمایشگرهای هوشمند مبتنی بر گوگل اسیستنت را معرفی کرد. این گجت ها در حقیقت اسپیکرهای هوشمند مجهز به نمایشگر هستند. شرکت هایی همچون ال جی، لنوو و سونی قرارداد ساخت این نمایشگرها را امضا کردهاند اما هنوز محصولی به بازار عرضه نشده است. از بین این شرکت ها، به نظر میرسد که شرکت لنوو فاصلهی زیادی تا عرضه ی نمایشگر هوشمند ندارد و گویا در فصل تابستان چنین نمایشگری را عرضه میکند. با توجه به اینکه کنفرانس گوگل I/O در چند روز آینده برگزار میشود، احتمالا در این کنفرانس چنین گجتهایی معرفی نخواهند شد ولی شاید تصاویر یا نمونه های اولیه ی آن ها نمایش داده شوند.
گوشی گوگل پیکسل میانرده: چندی پیش گزارش های متعددی در مورد احتمال عرضه ی گوشی گوگل پیکسل میان رده منتشر شد. طبق این گزارشها، این گوشی به احتمال زیاد در ماه های ژوئیه یا آگوست معرفی میشود که فاصله ی زمانی زیادی تا کنفرانس I/O دارد.
کنسول بازی استریمینگ: بر اساس گزارش های مختلف، شرکت گوگل تا انتهای سال ۲۰۱۷ میخواست یک کنسول استریمینگ بازی را عرضه کند که البته تا حالا چنین اتفاقی نیفتاده است. چنین پروژه ای نیازمند همکاری تعداد زیادی توسعه دهنده است و از آنجایی که در کنفرانس گوگل I/O 2018 برنامهی مرتبط با بازی وجود ندارد، پس نباید انتظار انتشار اخبار مربوط به این کنسول را داشته باشیم.
سرویس پخش موسیقی: گوگل در تلاش است با ترکیب یوتیوب و Google Play Music، یک سرویس جدید تحت عنوان YouTube Remix راه بیندازد و Google Play Music را از دور خارج کند. این سرویس قرار بود در ماه مارس عرضه شود ولی به دلایلی این اتفاق رخ نداد. از آنجایی که گوگل در مورد این سرویس توضیحات چندانی را ارائه نداده، احتمالا در I/O امسال حرفی از آن به میان نخواهد آمد.
منبع: Arstechnica
ارسال پاسخ